Поредна пътна трагедия покри с траурен креп семейството на двама млади русенци и техните близки. 34-годишна жена загина на място вчера след жесток удар на „Пежо 308“ в крайпътно дърво. Съпругът й, който управлявал колата, е откаран в кома в болницата с много фрактури и животът му е в реална опасност.
Сблъсъкът станал вчера призори на 200 метра от първия разклон за Бъзън в посока Русе. Пътуващата към града кола по неизяснени причини свила рязко вляво и без всякакъв спирачен път се забила челно в дебело дърво. Седящата отпред жена издъхнала веднага, а 36-годишният й съпруг изпаднал в кома.        
Ударът е бил толкова силен, че двигателят на пежото е изхвърчал в канавката. Там се търкаляха предната броня, предното обзорно стъкло, дясната предна врата и други части от пежото, видя екип на „Утро“. 
Според уредите в автомобила катастрофата е станала в 3.30 часа. Вероятно водачът е заспал зад волана и е свил вляво. Пътуващото семейство вероятно би могло да се размине само с леки травми, ако дървото не беше в траекторията на колата, предполагат разследващи инцидента, които бяха на мястото на удара вчера сутринта.
Сигнал за катастрофиралата кола е получен на тел. 112 в 4.30 часа от преминаващ в района на трагедията шофьор. На място пристигнали екипи на Спешна помощ и на КАТ. Повикан е и автомобил на пожарната, за да разреже ламарините на пежото и да извади мъжа. Той е откаран в болницата с натрошени ребра, таз, крака и травми на стомаха и главата. Там е опериран незабавно, а след това настанен в безсъзнание на командно дишане в Интензивно хирургично отделение. 
Борещият се за живота си мъж е служител на Гранична полиция и работи на Дунав мост. Той е бил в отпуск и по празниците със съпругата му отишли на почивка, а вчера са се връщали у дома. Двамата имат момченце на 6 годинки, което е било оставено при дядо му Георги в Русе.
Вчера смяната, в която полицаят служи, бе на работа. При трагичната вест колегите му изпаднали в шок, но въпреки това дали кръв за пострадалия.