БФС готви революционна промяна в „Б“ група. Идеята е тя да е в състав от 26 отбора. 21 от тези тимове ще са редовни участници, останалите 5 ще се дублиращи състави на водещите клубове в елита. Засега заявки за пренаселената дивизия имало от „Левски“, „Славия“, „Локо“ (Сф), „Литекс“ и „Лудогорец“. Интерес проявявали и от „Ботев“, докато ЦСКА изтеглил заявката си. 
Към 10-те отбора, останали в „Б“ група през този сезон, щели се добавят изпадналите от елита 2 отбора плюс още 8, дошли като първи и втори от четирите „В“ групи.
Как футболистите ще издържат физически на този маратон и как доста скромните като възможности клубове ще се справят с чувствително по-големите разходи, вероятно знаят само новаторите в БФС. 
И нещо друго - „Дунав“, който мачкаше наред през този сезон и бе безпощаден към съперниците си, ще дели мегдан с „Калиакра“ или „Черноморец“ /Балчик/. Излиза, че битката за първото място не си е струвала чак толкова нервите, след като някои ще се вредят по втория начин във второто ниво на българския футбол.
Като цяло новият модел напомня за системата в Испания, където „Реал“ /Мадрид/, „Барселона“ и „Валенсия“ също имат отбори във втора лига, известна като Сегунда дивизион. Представителите на тези грандове нямат право на място в Примера дивизион, дори да завършат на първото място, но затова пък подлежат на изпадане.