Бургаският окръжен съд наложи домашен арест за 24-годишния Даниел Катрапелов, който на 2 май около 13.30 ч. блъсна с БМВ 8-годишно момченце на оживения булевард "Тодор Александров". По първоначални данни на полицията шофьор е избягал от местопрестъплението и е бил задържан едва към 17 ч. същия ден край Карнобат. 

Преди броени минути обаче в съда стана ясно, че младият шофьор е спрял, след като е ударил детето, излязъл е от колата и е отишъл до тялото. Решил, че вече е късно за всякаква помощ и без да сигнализира полицията продължил пътя си за Стара Загора. Там се укривал няколко часа при приятелката си, но в крайна сметка решил да се предаде и двамата тръгнали към Бургас. Шофьор-беглец е задържан от автопатрул на разклона на магистрала Тракия край Карнобат.

24-годишният обвиняем е студент последна година във ВИАС в София. Адвокатът му поиска по-лека мярка, тъй като на клиента му се състояли два изпита и дипломна работа. Съдия Стефан Стойков наложи мярката домашен арест като се аргументира, че така студентът ще учи, но и ще бъде ограничен в придвижването си, тъй като на този етап имало реална опасност той да се укрие.