Гръцката полиция заяви, че 4-годишното българско момиченце Ани Борисова, което изчезна на 21 април в централната част на Атина, е било убито, съобщи в. „Катимерини“.

Основният заподозрян за смъртта на детето е 27-годишният мубиологичен баща,

посочва изданието. Мъжът вече е арестуван и му е повдигнато обвинение в убийство, а мнимото изчезване на детето е режисирано от самия него, се казва в официалното съобщение на гръцката полиция, съобщава сайтът GRReporter.info.

Майката и бащата на детето са поставени в предварителен арест и давали непрекъснати показания пред прокурора, при които често изпадали в противоречия и сменяли твърденията си.

След обмислянето на всички известни до момента факти, атинският прокурор реши, че има достатъчно основания за повдигане на обвинение в убийство срещу 27-годишния мъж. Безспорно

най-голяма тежест обаче имат капките кръв от детето, открити в дома на бащата-убиец,

който се намира на улица “Михаил Вода” в центъра на Атина. Няколко свидетели в показанията си също потвърдили вината на бащата.

От полицията алармират, че трупът на детето все още не е открит.

Според Нова ТВ бащата е признал, че е убил детето си под въздействието на упойващи вещества. След това

разчленил тялото и сварил останките във вряла вода. След това изхвърлял частите в кофите за смет в продължение на няколко дни, за да не буди подозрение.

Когато майката се завърнала от България, мъжът признал за убийството и двамата решили да обявят малката Ана за изчезнала. От полицията в Атина потвърдиха, че са получили такива показания. Разследването продължава. 

На 12 май родителите на убитата Ани Борисова ще бъдат изправени пред съда по друго обвинение - за незаконно притежание на наркотици, които бяха открити в дома им след изчезването на Ани.