С една трета по-малко хора са посетили тарлата тази година, показва равносметката на организаторите от Съюза на хотелиерите и ресторантьорите в Русе. За трите седмици през атракционите, тарабите и заведенията за скара и бира са преминали малко над 22 000 души. Миналата година, когато тарлата бе в Младежкия парк, бяха отчетени 32-33 хиляди посетители. А тогава панаирът бе с една трета по-къс и продължи само две седмици. 
На хората местоположението на кея се хареса, но на нас организаторите причини огромни затруднения. Поради малкото място бяха силно затруднени монтирането и демонтажът на атракционите, както и ежедневното зареждане. Не беше лесно да осигурим електрозахранването. Сериозен проблем се оказа липсата на място за паркиране, а двата неохраняеми прелеза  изискваха постоянно наблюдение. За щастие успяхме да приключим без нито един инцидент, каза председателят на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите в Русе Красимир Иванчев.
За тазгодишната тарла организаторите бяха вдигнали 600-метрова ограда, която да затвори подстъпите към Дунава и бяха наели охранителна фирма. Те призоваха общинските съветници за следващата година да вземат решение за пролетния панаир по-рано, за да има повече време за подготовка. „Време е вече да се определи едно място с ток, вода, лесен достъп и да се знае, че ще бъде то, а не да се променя всяка година. Тарлата е мащабно мероприятие, което изисква сериозна организация. Подготовката трябва да започва отрано, за да се получи както трябва“, заяви Иванчев.