Малко смях ще внесат в празничния Девети май младите таланти от театър-школа „Артистисимо“. На датата, когато се отбелязва победата над Хитлер във Втората световна война и Денят на Европа, създаден като общност в името на мирното развитие на индустрията, ние пък ще накараме хората малко да се посмеят. Така покани русенци на спектакъла русенската поетеса и журналистка Иглика Пеева, която е една от ръководителките на театър-школата. 
Момичетата и момчетата от театралната формация ще представят своя „Артистисимо 2“ - пародия на телевизионно шоу за таланти. Постановката е римейк на първия спектакъл на трупата, който предизвика много възторзи през 2010 година. 
И сега авторите /те са и режисьори/ Иглика Пеева и преподавателят в НАТФИЗ Александър Илиев, другият ръководител, са включили много скечове, песни и танци. В постановката имат различни роли 14 ученици от русенски гимназии, за 8 от които спектакълът е техният театрален дебют. Началото на представлението е в 19 ч на 9 май в салона на Военния клуб.