След ремонта на покрива в следващия бюджет на Община Русе ще заложим средства и за ремонт на ателиетата. Това увери майсторите на народни занаяти кметът Пламен Стоилов, който заедно със своите заместнички Даниела Шилкова и Наталия Кръстева посетиха Задругата, за да инспектират приключилия ремонт на покрива. Те разгледаха изделията във всяка работилница, а домакините изненадаха Стоилов, като му подариха халба за бира от кована мед.
Това е малкият Етър в нашия град и трябва да направим така, че туристическите автобуси да спират пред работилниците, коментира председателят на регионалния център на Задругата на майсторите в Русе Ангел Митрофанов. Стоилов се съгласи с него, но подчерта, че за да бъдат привлечени туристи, трябва да е приветливо и уютно, а майсторите да работят в по-добри условия. 
Сградата на Задругата е паметник на културата и за ремонт на протеклия й покрив, който унищожаваше вековните резбовани дървени тавани, бяха отпуснати 105 000 лева през 2013 г. за тях освен нов покрив и хидроизолация, са направени и нови улуци и обшивки.