Много неизвестни, вероятно и пропуски има около фактите за нелепата гибел на 25-годишния Мариян, който загина, пометен от джип, зад чийто волан бе турски студент. Свидетели на катастрофата разказаха пред Нова телевизия, че никой от разследващите не ги е потърсил, за да снеме показанията им. Съпругът на Нели - момичето, заради чиято аварирала кола бе блъснат Мариян, сподели, че когато той е дошъл на мястото на инцидента, момчето все още е дишало."По думите на съпругата ми, джипът се е движил с не по-малко от 120 км/ч. И тя, и спътничката й не са разпитани до момента. Нито аз, който пристигнах на мястото на трагедията минути след удара. Първо подминах колата на Нели и осъзнах, че нещо страшно се е случило с нея. Веднага се върнах и видях, че до колата лежи облян в кръв млад мъж. Той още дишаше", разказа съпругът на Нели. 

Той допълни, че в джипа-убиец имало двама млади мъже, които се били заключили вътре и не разговаряли с никого. 

По думите му, линейката пристигнала 20 минути след първия сигнал. Дошла обаче линейка за седящ болен. Наложило се да бъде извикана втора линейка. Това може би е коствало фатални минути за Мариян.

Друг млад мъж разказа, че същият джип - "Порше Кайен" е бил видян да "лети" по бул. "България" минути преди инцидента. ”При положение, че се кара с 40-50 км/ч, той минаваше, сякаш всички автомобили бяха спрели", разказа мъжът.

Униформен полицай, който също бе помолен да коментира защо до момента не са снети показанията на Нели, приятелката, съпруга й и другите преки свидетели на катастрофата, той отговори: "Прави се всичко възможно. Двете жени ще бъдат разпитани вероятно в понеделник. Процедурата се забавя предвид многото свидетели, които трябва да бъдат разпитани".