Искрена възхита и продължителен аплауз предизвика у публиката балетната трупа при Русенската опера с новата си премиера „Откровения“, с която бе отбелязан Международният ден на танца. Както обеща на пресконференция един от артистите - Александър Марков, зрителите наистина останаха изумени от прекрасните и въздействащи превъплъщения на класическите танцьори в амплоато на модерния балет. Още първата миниатюра „Странен отряд“, която е по хореография на русенските артисти от балета Александър Марков, Мариян Янков и Теодор Цаков, въведе зрителите в новата динамика на танцовите послания и въздействия. Тази атмосфера бе разгърната с вълшебната „Музикална кутийка“, хореография на гостувалия неотдавна с академия „Минков“ Свен Велер, за да достигне един от върховите моменти на въздействие с „Молитва“ на Анна Донева по Сюита за чело на Бах и „Сянката на твоята усмивка“ на Асен Наков по музика на Има Сумак и Енгелберт Хъмпърдинг. 
След антракта програмата продължи шеметно с „Тишината в мен“, вплитаща философия, стаена драма и меланхолия на фона на музиката на Гидон Кремер. Автор на хореографията е Ангелина Гаврилова от балет „Арабеск“. И накрая спектакълът завърши ударно и искрометно с хореографската творба на Християн Бакалов, който специално пристигна от Париж, за да работи с русенци. Публиката не се удържа и тъй дълго и настойчиво аплодира артистите, че те подариха на бис част от композицията по шансона на Жак Брел. 
На финала бурни овации получиха всички, като на сцената излязоха директорът на балета Силвия Томова, хореографите и репетиторите. Кошници цветя изпратиха министърът на културата Вежди Рашидов, оперната прима Христина Ангелакова, областният управител Стефко Бурджиев /който беше сред зрителите/, кметът Пламен Стоилов и ръководството на операта.