Началникът на Първо РПУ главен инспектор Пламен Първанов и колегата му от Областната дирекция на МВР Христо Христов лично задържаха крадлата Йорданка след поредната й кражба на дамска чанта с пари и документи.
Този път 19-годишната ромка се разшетала в сградата на Инспекцията по труда на ул.“Александровска“ 53. 
В 11.30 часа в сряда служителка отишла в кабинета на директорката Ирена Николаева да остави документ. В това време колегата й тръгнал за кафе. Скоро и той влязъл в директорския кабинета и съобщил, че е изгонил циганка, която се мотаела в коридора. Колежката му веднага се върнала в стаята си и установила, че дамската й чанта с лични и служебни пари и документи липсва. Двамата с колегата й излезли извън сградата, мъжът познал циганката, която преди минути изгонил, и я хванал. Йорданка обаче започнала да отрича, че е задигнала чантата, отскубнала се от ръцете му и побегнала към металните пана, които ограждат строящия се подземен паркинг зад Доходното здание. В това време оттам минавал младеж на име Петър с колело, който хванал крадлата. 
Докато се разигравал миниекшънът, Първанов и Христов си приказвали в съседство. Още като видял Йорданка, шефът на Първо РПУ я познал, повикал патрулка и я задържал до идване на униформените. Пред пристигналите полицаи крадлата признала, че е задигнала чантата и я скрила зад диван във фоайето на втория етаж, за да може да я прибере по-късно. 
Чантата е намерена непокътната и върната на собственичката й, а Йорданка е откарана в управлението, но след документиране на кражбата пак е освободена и вече сигурно е направила още някоя кражба в центъра. Материалите и по този, трети случай за изминалите пет дни, са подадени в прокуратурата. Дано най-после съдът разгледа случаите с крадлата по-обстойно и да постанови вкарването й в затвора, за да могат русенци, които работят в центъра, да си отдъхнат от непрекъснатите й набези, молят се полицаи, които ежедневно се занимават с Йорданка.
От своя страна, служителката в Инспекцията по труда в своята Фейсбук страница изказва благодарност към Първанов, Христов и момчето с колело за бързата им реакция: „Мили момчета, дълбок поклон! Благодаря ви за невероятно бързата реакция!“.