Най-новият магазин за изцяло български продукти „Градско село“, който връща позабравените вкусове на храните на нашите баби, вече отвори врати и в Русе и посреща русенци и гости на града. Той се намира на бул. „Скобелев“ срещу Математическата гимназия и предлага храни от различни краища на България. „Градско село“ е за всички, които въпреки забързаното си ежедневие обичат неустоимия вкус на чистата и вкусна храна от български производители.
Био, еко и натуралните продукти все повече навлизат на нашия пазар, хората все по-често се замислят с какво се хранят, а в „Градско село“ всеки може да намери голямо разнообразие от
истински продукти без консерванти и оцветители
както и домашно приготвени ястия. 
Всички наши производители притежават необходимите сертификати и разрешителни за производство на хранителни продукти. Познаваме лично всеки един и заедно с тях гарантираме за качеството и безопасността на храната, която предлагаме, казва съдружникът и управител във фирмата Елеонора Иванова. 
Изключително богато е разнообразието в магазина от млечни продукти - прясно и кисело мляко, сирене и кашкавал, краве масло, прясно месо и сурови колбаси, домашни сладки и соленки, домашна баница, мед, сокове, полезни нерафинирани масла, продукти от лимец, истински шоколад, а вече се намират и първите зеленчуци. Магазинът непрекъснато добавя нови продукти и се стреми да отговори на изискванията за здравословно ежедневие. А отговорът на въпроса „Какво ям?“ е категорично ясен: само български продукти, с ясен произход и истински съставки! 
Сезонните плодове и зеленчуци в „Градско село“ са отгледани при естествени условия -
расли на слънце, неторени и непръскани с химикали
така, както хората по селата в момента си ги оглеждат за собствена консумация. От магазина уверяват, че могат да предложат и биосертифицирани пресни зеленчуци в случай, че има такъв интерес. 
Млечните продукти - мляко, сирене, кашкавал, краве масло, са от грижливо подбрани мандри, което е гаранция, че киселото млякото е истинско, не съдържа сухо мляко или нишесте, а сиренето не е с палмово масло. В „Градско село“ се предлага нехомогенизирано, пълномаслено краве и биволско кисело мляко на малка мандра от Вършец, което се прави по технологията на нашите баби. Киселото мляко на мандра Фермер (с. Асен, Павел баня) - биволско, краве, козе, овче, смес, което се предлага в стъклени буркани, пък е добре познато на ценителите на такива продукти. Чрез магазина то вече може лесно да достигне до трапезата и на русенци. Свежото сирене и манастирският кашкавал на мандра „Екопродукт“ - Хисаря, са нови за русенци, но с неоспорими вкусови качества. Амбицията ни е съвсем скоро да можем да предложим и подбрани млечни продукти от родопските мандри, споделя Иванова.
По отношение на месото и млечните продукти, „Градско село“ работи с ферми от Великотърновския и Ловешкия регион, които
отглеждат животните без хормони и стимуланти на растежа, пасищно през лятото
и могат да осигурят винаги прясно месо - свинско, агнешко, телешко. „Тук повече работим с предварителна заявка, за да можем да осигурим наистина пресни продукти. Съвсем скоро ще можем да предложим и пресни наденици и кърначета. При нас може да се намери уникалният еленски бут и филе „Елена“, както и сушените мезета на „Стария месар“ - на техните етикети няма да прочетете всички видове Е-та, както на колбасите, предлагани в повечето магазини и супермаркети“, уверява Иванова.
Изключително голямо е разнообразието от домашна кухня - сладки, меденки, масленки и солени кифлички, баница, питка със сирене, приготвени специално за „Градско село“ по традиционни рецепти. Богата е и гамата от биоподправки, билки, сокове, лимецови продукти, които се предлагат в магазина. Освен това клиентите могат да намерят натурален ябълков оцет, сокове без консерванти, нерафинирани студено пресовани масла - слънчогледово, тиквено, кайсиево, ленено и сусамово, чисти брашна, включително обезмаслени, биологично отгледани ядки и сушени плодове, мед и не на последно място невероятните шоколади на „Гайо“ - от истинско какао (а не какаова маса), без лецитин или други изкуствени добавки.
Клиентите могат да поръчват
готвени ястия в гювечи или гърне по рецепти от тефтерите на нашите баби
в електронния магазин gradskoselo.bg, който работи от юни миналата година или на място в магазина. Те могат да избират между боб в гърне, пилешка и свинска кавърма, капама, а освен това се предлага и безплатна доставка до врата в София и Русе.
Чрез електронния ни магазин и доставката до адрес, се опитваме да организираме удобната логистика за градския човек, който да има възможността да се храни с чиста храна от различните краища на страната, обяснява Иванова.
В магазина се приемат ваучери за храни „Содексо“ и „Идънред“, както и плащане с дебитни и кредитни карти. Предлагат се и специални отстъпки за корпоративни клиенти с включена доставка.
„Градско село“ е един различен тип магазин, който залага на селски и фермерски вкус. Всъщност идеята за промяна в начина на хранене се ражда у Иванова заради нейната дъщеря. Детето й като малко е много злоядо и слабо, но изведнъж понаедрява, а това я кара да се замисли с какво се храни, да чете и постоянно да се интересува. Тогава решава, че ще се храни здравословно, като в същото време храните са вкусни, а за щастие намира и приятели, които мислят в тази посока, и така започва „Градско село“. 
Като взискателен търговец със собствени критерии, „Градско село“
издирва малки производители от цялата страна
и предлага чисти продукти, не задължително биосертифицирани, но натурални, отгледани по естествен начин. „Повечето от тях са произведени специално за нас, с повишени изисквания за начина на отглеждане, приготвяне и производство. Тъй като държим на вкуса и здравето, ние сме поели ангажимента сами да контролираме качеството на продуктите, които предлагаме“, казва Иванова. „Градско село“ работи само с лицензирани и регистрирани производители, тъй като, от една страна, не подкрепя сивата икономика, а от друга, получава гаранции за хигиенните условия и за технологичните процеси. „Освен това наши приятели, като част от разширения ни екип (технолози, агрономи, ветеринари и експерти по храните), ни помагат да правим периодични проверки на продуктите. Работим в подчинение на принципите за Fair Trade (търговско партньорство, базирано на диалог, прозрачност и взаимно уважение, което се стреми към по-голяма справедливост в световната търговия) и солидарно земеделие. Влагаме енергия и сърце в това и искрено вярваме, че собственото ни здраве зависи от качествената храна.“, обяснява Иванова. 
Идеята на „Градско село“ е да наложи
собствена марка, която да е еталон за качество и гаранция
че храната е истинска, чиста, без консерванти и оцветители, като от фирмата постепенно започват сами да възлагат на производителите какво да произвеждат и да им дават конкретни рецепти. 
Хората все по-често обръщат поглед към натуралните и биохрани, но едно от нещата, които ги спират, са цените. Въпреки нагласата, че подобни продукти винаги са много скъпи, от фирмата уверяват, че те в никакъв случай не са недостъпни. В тях се влагат истински продукти и е нормално да са една идея по-скъпи от тези в супермаркетите, но всеки може да намери по нещо за себе си. Когато един продукт е от истинско месо, без добавени соя, консерванти и подобрители, естествено е, че ще струва повече“, казва Иванова. 
За да покаже и на малчуганите, че здравословната храна освен полезна, е и вкусна, „Градско село“ организира специално детско парти с музика, игри и загадки на 6 май от 11 часа пред магазина.