Скандален инцидент се е случил във врачанския ресторант „Хемус“, твърди tribali.info. По време на тежък банкет на цвета на юристите в областта е паднал част от тавана на заведението. Белята е станала точно над масата, на която са седели едни от най-авторитетните магистрати в областния град.Тържеството е било по повод Деня на юриста и в ресторанта са се били събрали съдии, прокурори, следователи и адвокати от областта. Внезапно част от тавана, заедно с осветително тяло, се срутили и паднали на главите на гостите на тържеството. Персоналът обаче продължил невъзмутимо да сервира вечерята, без никой да си направи труда да почисти отпадъците и да се извини на уважаваните магистрати.

Инцидентът е скандален, тъй като собственикът на заведението Николай Петров, известен в крими средите и като Ники Турчето, постоянно се хвали, че това е най-добрият ресторант във Враца, с най-доброто обслужване, а това очевидно не е така.

Има обаче нещо по-притеснително, което обществото във Враца не може да приеме и това е присъствието на магистратите в точно този ресторант. В момент, в който целият град е настръхнал в очакване на доживотна присъда за дясната ръка на Ники Турчето - бруталния убиец Иван Каменов-Цофъра, да отидат да празнуват точно в ресторанта на неговия гуру, е недопустимо.