Очакваме до началото на следващата седмица хората, обявили регистрирането на паралелна на БСП листа за предстоящите избори, публично и ясно да заявят дали са преосмислили своето поведение и ще прекратят ли всякаква регистрация на тази листа.

Това заяви Мая Манолова, член на ИБ на БСП и замесник-председател на Народното събрание, предаде репортер на БГНЕС.

Правим го заради отговорността, която имаме към партията. Такова е очакването на редовите социалисти. За последен път призоваваме и даваме възможност на хората, заявили намерение за подобни действия, да преосмислят своята позиция и ясно да заявят, че се отказват от регистрацията на паралелна на БСП листа, в противен случай уставът е еднакъв за всички, подчерта Манолова.

От своя страна Димитър Дъбов, зам.-председател по организационните въпроси на БСП каза, че партията има очаквания, че хората, които са членове на БСП, начело с Първанов, ще преосмислят позицията си и в най-кратко време ще се откажат от поддръжката си за проекта АБВ.

"Ако това не се случи, уставът на БСП е еднакъв за всички", подчерта Дъбов. Ние нямаме друг избор освен да приложим устава с изискванията, които той има към членовете на БСП, към тяхното поведение и действия, заяви още Дъбов.