Зелен трабант играчка, като този, който е карал 22 години, беше една от най-големите изненади за рождения ден на областния управител Стефко Бурджиев. Личният подарък от приятел истински трогна губернатора, защото му навя много спомени. Имах абсолютно същия трабант. С него взех едната си дъщеря от родилния дом, сподели Бурджиев. Той дори си спомни номера на возилото и се зарече, че ще го разпечата на малко листче, за да го постави на новата си придобивка. Сега истинският зелен трабант стои като атракция в двора на другата му дъщеря в Люксембург.
Сред първите гости в кабинета на областния управител бяха кметът Пламен Стоилов и неговите заместници Даниела Шилкова, Наталия Кръстева, Страхил Карапчански, Иван Григоров, както и секретарят Димитър Генков, които поднесоха своите благопожелания за здраве и бъдещи успехи. Те подариха на рожденика стилен комплект чаши. Екипът на областна администрация зарадва Бурджиев със статуетка на Свети Георги, а арменската общност в Русе с икона на Света Богородица. 
Бутилка вино, много букети и поздравителни адреси от областните управители и кметовете бяха част от подаръците, с които близки и познати засвидетелстваха уважението си към Бурджиев.