Футболистите на „Дунав“ ще играят полуфинален мач за купата на Аматьорската лига срещу победителя от двойката „Розова долина“ /Казанлък/-“Димитровград“, стана ясно след тегления вчера жребий в София. „Розите“ и димитровградчани ще се срещнат на 5 май, а дунавци ще излязат срещу един от двата тима на 20 май.
„Дунав“ трябва да гостува по програма на 20 май в мач за първенство на „В“ група срещу „Суворово“. Двубоят обаче ще бъде отложен. Иначе домакин на полуфинала за купата на Аматьорската лига ще бъде Севлиево, обясни за „Утро“ председателят на областния футболен съвет Димитър Димитров-Кулеманс. 
Отборът на „Розова долина“ е четвърти в първенството на Югоизточната „В“ група с 42 точки при голова разлика 39:24. „Димитровград“ е шести с 40 точки при голово съотношение 42:21. Водач в дивизията с 55 точки е тимът на „Поморие“. 
„Няма значение с кого ще се срещнем. Хубавото е, че мачът ще се играе в Севлиево, където теренът е добър и поддържан. Амбицията ни е  да елиминираме съперника си на полуфинала, а после да се преборим и за купата“, коментира пред „Утро“ старши треньорът на „Дунав“ Веселин Великов.