Отборна премия от 5000 лева връчи вчера кметът на Русе Пламен Стоилов на баскетболистките от „Дунав 8806“. Петкратните шампионки на България бяха приети в общината от Стоилов и почти целия му екип със зам. -кметовете Иван Григоров, Даниела Шилкова, Наталия Кръстева. 
„Вие заслужавате много повече от тази сума, но такива са сегашните ни възможности. Ще ви помагаме с каквото можем и в следващата ви шампионска кампания. Русенци се гордеят с вас. Направихте обрат в третия мач с „Нефтохимик“ пред фантастична публика, която ви дари с уникална подкрепа. През есента трябва да мислим за такива мачове, че капацитетът на новата зала от 5000 места да бъде запълнен“, обърна се кметът към момичетата и старши треньора Георги Божков.
Божков благодари на кмета, след което каза, че този успех с четирите поредни титли на „Дунав 8806“ трябва да бъде оценен по достойнство.
„Преди време дадох дума, че ще довърша работата си в това първенство и го направих. Аз наистина ще си дам малко време, за да размисля дали да остана близо до баскетбола. Факт е, че излязохме с чест от това първенство. Поздравявам целия екип - от хората на най-високи и различни позиции до чистачката в залата“, заяви президентът на клуба Красимир Трифонов.
Членът на УС Иван Иванов посочи, че успехите на „Дунав 8806“ са пример за успешен управленски модел. Той подчерта, че следващата цел е да се направи организация за участието на отбора в „Еврокъп“.
„В Русе се чувствам като у дома си. Тук срещнах много сърдечни хора. Радвам се, че завоювахме титлата“, каза звездата на тима Кристина Сантяго.
А капитанката Зорница Костова отбеляза, че посветила най-хубавите години от кариерата си на Русе и „Дунав 8806“. Тя благодари на всички свои съотборнички и си пожела, дори ако някои от тях тръгнат в различни посоки, винаги да останат приятелки.