Кучето, което не знае да лае, само вкарва вълка в кошарата. Верността на тази народна мъдрост изпитал на гърба си русенец, който отворил дома си за полицай, на когото да разкаже за засечена нередност, но си вкарал автогол.
В края на октомври миналата година мъжът поканил в апартамента си в кв.“Възраждане“ униформения, който работел по преписка, образувана след жалба на домакина. При влизане във всекидневната обаче полицаят забелязал пълнител с три патрона, оставени върху телевизора. Попитал стопанина дали има оръжие, а човекът искрено и вероятно без да подозира какви са последствията признал, че държи пистолет под дивана си. И тъй като нямал разрешение за това, срещу будния гражданин започнало дело. 
В дома му бил открит пистолет „Браунинг“, който се оказал повреден и негоден за стрелба, но можело да се поправи и да гърми. Патроните пък се оказали произведени през 1947 година. 
За неправомерното държане на пистолета мъжът бе осъден на наказание под минималното по закон - 1 година условно с 3 години изпитателен срок. Той ще трябва да се раздели с оръжието и патроните, които ще бъдат конфискувани. Присъдата може да се обжалва.