Все още не можем да се свържем с Александър, обясни в „Здравей България” по Нова ТВ Христо Димитров, бащата на 26-годишния българин, който е в неизвестност след опустошителното земетресение.

След като научили за бедствието в Непал, семейството на Александър се опитало да се свърже с него, но до момента всичките им опити са неуспешни.

„Той е втори курс студент в холандски университет и е на стаж в туроператорска фирма в Непал. Не знам защо си избра тази дестинация, имаше и други възможности”, разказа бащата на момчето.

Два дни преди труса се чухме за последно, спомни си Христо Димитров.

„Още в събота звънях в ситуационния център към Министерството на външните работи, вдигна ми един мъж и ми каза, че нямат никаква информация и ми даде три телефона на българското посолство в Делхи”, заяви той.

Бащата на момчето сам изпрати до медията снимката на сина си и написа:

"Синът ми, Александър Димитров изчезна след земетресението в Катманду, Непал.Той е на стаж в туроператорска фирма там от Бреда Университет - Холандия. Нямаме никаква връзка с него от петък! От ситуационния център в МВнР ми дадоха телефона на посолството ни в Делхи - но там никой не вдигна - в събота и неделя - бездушни чиновници !!! Моля за вашето съдействие да излъчите снимката му и дано най-после от МВнР се размърдат и окажат помощ на бедстващите българи в чужбина!!".

Приятел на Александър пък публикува негова снимка и информация за него в услугата "Гугъл пърсън файндър" (Google person finder).

"Той е с руса коса и брада и е отседнал в хотел "Backpackers" в Катманду", написа Данаил в интернет. По данни на властите жертвите на земетресението са вече 3200. Десетки хиляди хора в Непал пак спаха под открито небе. Дори тези, чиито домове не бяха разрушени от мощното земетресение, не смеят да влязат на закрито от страх че може да да има нов трус и да бъдат затрупани.

Из цялата столица Катманду израстнаха палаткови лагери. Междувременно от Катманду и околните селища продължават да идват лоши новини. Хеликоптери прелетяха над отдалечени селища, до които не може да се стигне по земя. Кадрите показват големи разрушения. Вероятно и там има загинали, но с много места няма връзка. Над 30 държави обявиха, че техни граждани са загинали или са в неизвестност. Само французите, с които няма връзка са над 670.