Баскетболистите на „Дунав“ загубиха по възможно най-глупавия начин титлата в турнира на купата на федерацията. След като победи с 86:76 „Рилски спортист 2“ на полуфинала, отборът отстъпи вчера във финален мач срещу шампиона на „А“ група - Икономически университет /Варна/ - 73:78 /22:16, 20:20, 20:21, 11:21/. 
„Дунав“ тръгна силно, натрупа чуден аванс от цели 17 точки, но се оттегли на почивка при едва 42:36 в своя полза. Тимът бе напред и след края на третата част - 62:57, но оттам нататък започна да прави необясними грешки във всяка фаза на играта. Парадоксалното бе, че момчетата се справяха с по-трудните ситуации, а се препъваха в уж дребни детайли като точност в пасовете, стрелбата от удобни позиции, концентрацията под коша. 
Варненци изравниха до 62:62, после поведоха с 67:68, а докрая бяха по-хитри, спокойни, умни и гъвкави. За капак се намесиха и съдиите, които свириха пети фаул и изпросено от Васил Михайлов тъпо техническо нарушение. В същото време старши треньорът на варненци Петко Делев подскачаше диво пред секретарската маса, но не се намери рефер, който да го сложи на мястото му. 
Ростислав Тончев вкара 5 тройки от 7 шута, но интересно защо остана на пейката през по-голямата част от второто полувреме. Самойлович пък бе повече от странен, редувайки силни с много слаби изяви и твърде хазартни стрелби /2 от 9 за 3 точки/.  
Най-точен за ИУ бе Цонков - 33 точки! Много добри във финалните минути бяха още Нацкин и Вутев. 
„Не мога да се побера в кожата си! Загубихме мач, в който доминирахме напълно. Какво да кажа отсега за следващия сезон - питайте шефовете дали първо са доволни от работата ми. Имаме по принцип амбиции да играем в НБЛ, но този въпрос отново трябва да бъде отправен към ръководството на клуба“, заяви старши треньорът на „Дунав“ Николай Господинов.     
„Дунав“ срещу „Рилски спортист 2“: Радев 18, Михайлов 12, Г. Николов 12, Н. Николов 17, Самойлович 18 /Хаджирусев 7, Тончев, Титов 2/. 
„Дунав“ срещу ИУ: Самойлович 12, Радев 9, Михайлов 12, Н. Николов 9, Тончев 16 /Г. Николов 11, Хаджирусев 2, Титов 2/.