Биологични сокове и сиропи, иновативни магнитни технологии, разнообразни пчелни продукти привличат посетителите на откритото вчера в Доходно здание международно изложение „Здраве, Щастие, Красота“.
Създателката на русенската академия „Здравен дизайн“ бизнес дамата Красимира Лазарова представя високотехнологична система за жива вода, система за сън, за въздух, магнитни завивки и стелките - все продукти, които се грижат за човешкото здраве, хармония и цялостна здравословна среда. Известният с висококачествените си и екологични пчелни продукти от парк „Русенски Лом“ ветеринарен лекар Юлиян Кехайов до бурканите с мед от липа, акация, лавандула, рапица и различни билки е наредил сапуни с мед и прополис, с мед и лавандула, естествени имуностимулатори, прополисов мехлем за кожни проблеми. Опашка се изви пред щанда, където правеха генетичен тест на пръстови отпечатъци. На търпеливо изчакващите своя ред хора беше обяснено, че това е уникален биометричен тест, базиран на науката дерматоглифика. Той разкрива възможностите на деца, ученици и студенти, както и генетична предразположеност на определени заболявания на сърдечно-съдовата и нервната система. На дамския интерес се радваха козметични продукти за лице и тяло без парабени, на билкова основа, с изворна вода от Алпите и с различни екстракти. Посетителите имаха възможност да опитат и да си купят напитки от алое вера, хляб от лимец, малиново вино, бонбони от моркови с чиа и годжи бери, а мнозина положиха глава сред природата на възглавниците с растителен био пълнеж.
Винаги, когато пожелаваме нещо, включваме в посланието думите здраве, щастие и красота. Горд съм, че провеждаме този популярен форум за четвърти път в Русе и за втори път в Доходното здание, но изложителите казаха, че вече им е тясно и гледат към новата зала, обяви кметът Пламен Стоилов при откриването на форума.
На тридневния маратон в Доходното здание ще се говори за личностно развитие, позитивно мислене и за това как да се чувстваме добре, въпреки ежедневните трудности и изпитания. Ако ние не се грижим за нашето тяло, няма да има къде да живеем, каза мениджърът на форума Теодор Неделчев, който съобщи, че от името на форума ще бъде дарен CD плеър на Общинския детски център за изкуство и култура, който днес ще представи детско Здраво-вкусно шоу с много игри, забавления и награди от 11 ч пред Доходното.