Разпределението на дивидента от Дунав мост 2 за 2013 и 2014 години е в съотношение 76% към 24 % в полза на България.

Днес министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България Ивайло Московски и министърът на транспорта на Румъния Йоан Рус се споразумяха дивидентът, който получава българо-румънското дружество "Дунав мост Видин - Калафат" АД г. от Дунав мост 2 да бъде разпределен в зависимост от направените инвестиции на страните при изграждането на моста. Двамата министри проведоха двустранна среща в рамките на Междуправителственото заседание между България и Румъния, което се състоя днес в Крайова. Предстои да бъде назначен одит, въз основа на който ще се определи какво е съотношението за 2015 г., съобщиха от МТИТС.

Московски и Рус обсъдиха още изграждането на двата нови моста над река Дунав между Никопол - Турну Мъгуреле и Силистра - Кълъраш и се договориха двете страни да започнат предпроектни проучвания за изграждането на мостовите съоръжения. Те дискутираха и проектите за изграждане на жп връзка между страните, като се разбраха всяка държава приоритетно да развива на своя територия железопътната линия, преминаваща през Дунав мост 2.

В рамките на двустранна среща между министър Ивайло Московски и министъра на информационното общество Сорин Михай Гриндяну стана ясно, че в средата на май ще се проведе първото работно заседание по проекта за свързване на оптичната телекомуникационна инфраструктура на България, Румъния и Сърбия.

След среща с премиера на Румъния Виктор Понта и премиера на Сърбия Александър Вучич, министър-председателят Бойко Борисов заяви, че изграждането на автомагистрала София - Букурещ - Белград е приоритет за страната ни и тя значително би подобрила възможностите за сътрудничество между трите страни. Тримата премиери обсъдиха създаването на инфраструктурен регионален пръстен между държавите. Министър-председателят заяви, че страната ни активно работи по изграждането на автомагистралите Хемус, Струма и Марица, а паралелно с тях се изграждат и скоростните жп линии.