Двама мошеници успели да пробутат 210 литра чешмяна вода като дизелово гориво и хем да приберат парите на клиента, хем да му съсипят колата.
В сряда по обед двама младежи предложили на възрастен човек в Средна кула 210 литра нафта по 1.50 лева за литър. Човекът карал дизелова кола и веднага се съгласил на изгодната сделка. Тогава доставчиците поискали непрозрачни пластмасови туби и след час се върнали с обещаното гориво, за което получили 315 лева. Доволният от сделката купувач налял едната туба в резервоара и потеглил, но само след 2 километра двигателят блокирал. Едва тогава спестовникът проверил съдържанието на тубите и разбрал, че си е купил бистра водица.
След подаден сигнал в полицейския участък в Средна кула криминалистите веднага предположили, че това са старите им познайници от Русе С.К. и П.Н. на 27 и 22 години, които преди три месеца преметнали друг човек от квартала по същия начин. Потърпевшият си получил дадените за нафта 315 лева, но тепърва го чака скъп ремонт на двигателя.