37-годишният украинец Володимир Дуля се призна за виновен, че се е сдобил с 65 фалшиви 100-доларови банкноти и е опитал да ги пренесе през Дунав мост. Така три седмици след като бе засечен в престъплението, мъжът се споразумя с прокуратурата и вече се сдоби с окончателна присъда от 2 години условно с 4 години изпитатален срок. Наказанието е минималното, което предвижда законът, тъй като Дуля е с чисто съдебно минало и е съдействал на разследването още от първия ден, мотивира се държавното обвинение. 
Дуля беше засечен на 4 срещу 5 април през нощта на Дунав мост в опит да прекара подправените 6500 долара. Натъпкал 100-доларовите банкноти в отделението за бушони на карания от него бус. Заедно с Володимир пътувал и шефът му, за котого данни по делото сочат, че не е знаел за замисъла на своя подчинен. Смята се, че фалшивите пари, част от които са с еднакви серийни номера, Дуля е придобил между 27 март и 4 април.
Експертизата по делото показала, че подобни фалшиви банкноти са засечени на няколко места и вероятно са произведени в една и съща печатница. А за хванатите с подправените пари са образувани 13 дела в цялата страна.
Част от материалите по делото срещу Дуля ще бъдат изпратени на Софийска градска прокуратура за доразследване, тъй като вероятно пръст в престъпната схема имат хора от столицата.