Футболистите на „Дунав“ загубиха с 1:2 срещу „Яш“ втората си контрола от лагера в Турция. Мачът бе насрочен за 18.45 часа българско време, но внезапно бе изтеглен по-рано. След 0:0 на почивката румънците откриха резултата, Аясс направи 1:1, а към края футболистите на „Яш“ вкараха втори гол. След мача „Утро“ разговаря със старши треньора на русенския отбор Веселин Великов.

- Веско, как мина проверката?
- Мачът беше равностоен. Допуснахме две грешки и румънците се възползваха от тях. Те са доста по-напред в подготовката, първенството им започва през следващата седмица и е нормално да са в по-добра форма. Резултатът обаче не ме интересува. Показахме приличен футбол, а и най-важното е, че се прибрахме в съблекалнята без контузии. 
- В какъв състав започнахте? 
- С Антонов, Ларин, Милчев, Атанасов, Патев, Димов, Ненов, Давронов, Будинов, Шопов, Карагарен. На практика абсолютно всички изиграха поне по 45 минути. Цял мач записаха само Диян Димов, Юлиан Ненов и Алексей Ларин, а Миро Будинов остана на терена 70 минути.
- Как стои въпросът с украинеца Ларин?
- Младежът се представи обнадеждаващо. Засега остава при нас. Все още не мога да бъда категоричен дали ще подпише договор. 
- Ще чакате ли още последната дума на Симеон Райков или разговорите с него приключиха?
- Райков няма да бъде наш футболист. Темата е затворена. Последното, което знам, е, че продължава да си търси отбор в чужбина.
- Ще дочакате ли австралиеца, за когото стана дума, че идва на проби?
- Тази вечер /вчера/ трябва да е при нас.
- Как се представиха в първите две контроли новите попълнения Ндуе Муйеци, Христофор Хубчев и Биркент Карагарен?
- Не мога да не бъда недоволен от тях на този етап от подготовката. Новите хора винаги се нуждаят от време за сработване. Според мене те се вписват доста бързо в стила ни на игра, а и отборът ги прие добре.    
- Какво казва програмата сега?
- В неделя ще играем с „Кубан“. Футболът в Русия като цяло вече е на доста високо ниво, така че при всички случаи тази контрола се очертава да е твърде полезна.