Пътната настилка в района на магазин „Метро“ на изхода за София продължава да пропада и се нуждае от спешен ремонт. Оказа се, че слягането на участъка се е образувало вследствие на продължителните интензивни валежи, казаха за „Утро“ от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“, която е собственик на пътя.  
В участък с дължина от 60 метра са се образували огромни процепи, които застрашават сериозно пътя от срутване. Пропадането обхваща изходната лента за движение от магазин „Метро“ и дясната лента на главния път Русе-София. Въведена е временна организация на движението, като изходът от „Метро“ и част от пътното платно са отцепени, а участъкът е сигнализиран с пътни знаци и обезопасителни ленти. 
Строител на пътната връзка е „Метро“, а Агенция „Пътна инфраструктура“ в началото на април е уведомила собственика на магазина да предприеме ремонт по възстановяване на пътния участък. 
Проблемният участък е факт вече от около четири месеца и затруднява движението в района, откъдето всеки ден минава голяма част от трафика от Дунав мост.