Кодови думи, чрез които поръчката за наркотици да става неразбираема при подслушване на телефонни разговори между дилър и клиент, бяха изнесени вчера от прокуратурата по време на делото срещу сочения за търговец на дрога Борислав Петров. Според обвинението вметването в диалога на 5-6 минути означавало, че човек иска 5-6 грама марихуана, а с поръчката на два билета за мач или концерт всъщност се давала заявка за две топчета марихуана. Когато в разговора се споменяло „че си е забравил ключа у тях“ значи ставало въпрос за по-голяма поръчка, а ако клиентът чуе покана да мине през дома му, значи дилърът е зареден. Ако пък откаже среща, това означавало, че няма наркотици за продажба.
По този начин прокуратурата твърди, че е общувал с клиентите си 46-годишният дилър, познат като Бат Боби, Бояджията и Матрицата. Сделките сключвал пред дома си в кв.“Дружба 2“ или качвал клиента в колата си и докато обикалят из кварталните улици. Продавал и на работното си място - в автосервиз под Сарайския мост. Делото срещу рецидивиста на два пъти не успя да стартира, като последно причина за фала стана рязкото влошаване на здравословното му състояние, което наложи отиването му в болница, а не в съда. Вчера обаче Борислав не само дойде в съдебна зала, но и чу 4-годишна ефективна присъда за това, че е държал наркотици за 2017 лева, които смятал да изтъргува. Мъжът и защитата му предпочетоха делото да се гледа по съкратената процедура, за да може да издейства 1/3 по-леко наказание и да не се разпитват свидетели, макар че не бяха съгласни с нито един ред от написаното в обвинителния акт. Присъдата най-вероятно ще бъде оспорена и от прокуратурата, и от защитата, тъй като обвинението поиска 10 години затвор и 60 000 лева глоба, а Борислав бе категоричен, че е невинен. Окръжните магистрати прецениха, че дилърът не заслужава глоба, тъй като дори минималните по закон 20 000 лева са твърде много за тежкото му семейно положение и болната възрастна майка. 
Висшистът, лежал до 2012 година в затвора отново за разпространение на наркотици, е осъждан още за вещно укривателство и изнудване. Според прокуратурата след излизането си на свобода продължил да търгува с дрога. За това сочи и една от сделките, които Борислав е осъществил на 2 октомври 2013 година и след която е задържан. В гаража на рецидивиста в кв.“Дружба 2“ полицаи открили дървено хаванче с чукче, части от бутилки и различни битови предмети, по които имало следи от различни наркотици. В празни кутии от сладолед и сирене пък били прибрани десетки грамове хероин и амфетамин, а в торбичка - марихуана. Всички открити наркотици били на стойност 2017 лева.  
Няма доказателства, че Борислав е продавал наркотици. Има само изкуствено пълнене на делото със свидетели с цел обвинението да се засили. Телефонът и картата, с която се твърди, че той е осъществявал сделките с клиенти, не са открити, а Борислав няма представа как наркотиците са попаднали в неговите имоти, категоричен бе адвокатът му. И посочи, че единствено признава, че е използвал дървеното хаванче за разпределяне на амфетамин, който пък си купил от един от основните свидетели срещу него.
Борислав беше задържан в ареста до юни 2014 година, а оттогава е под домашен арест.