„Скания България“ вече има свой сервиз и дилърски център в Русе. Обектът бе открит официално днес в присъствието на множество клиенти и търговски партньори на компанията. Сервизът се намира на изхода на Русе в посока Велико Търново и е разположен върху терен от близо 4 декара площ. Почетни гости на церемонията бяха зам.-кметът на Русе Димитър Наков и зам. областният управител Валентин Колев. 
Центърът ще извършва сервиз на товарни автомобили, ремаркета, автобуси на марката, продажба на нови и употребявани товарни автомобили, като предлага и всички услуги на компанията - абонаментно и следпродажбено обслужване, система за управление на автопарка, лизингово финансиране от „Скания Файнанс България“ и застраховане, оптимизирано спрямо специфичните нужди на клиента. „Скания пътна помощ“ е готова да съдейства 24 часа в денонощието, изпращайки механик на място или осигурявайки квалифицирана помощ в чужбина.
Сервизът на „Скания България“ в Русе започва работа със седем човека, от които четирима механици и двама търговци. Той разполага със специално оборудване от „Скания“ и система за компютърна диагностика, склад за резервни части и възможности за доставка на детайли в рамките на 24 часа без допълнително оскъпяване.
„Новата сервизна точка ще обслужва не само Русе, но и клиенти от Разград, Силистра, както и всички други, които преминават оттук и се нуждаят от обслужване. „Скания“ заема второ място по пазарен дял в България в момента, но пазарът като цяло пада, а ние увеличаваме бройките. За това ни помага новата S серия, която бе обявена за „Камион на годината 2017“, заяви изпълнителният директор на „Скания България“
Петър Дончев.