Новият ред за регистриране на коли в КАТ, според който един човек има право да обслужи само една кола, а не както преди няколко накуп, предизвикал силен нервен изблик у един от търговците-регистратори. А от яда му пострадал полицейски инспектор в група „Регистрация и отчет на пътните превозни средства и собствениците им“ при сектор „Пътна полиция“, който чул зловещи закани.
Нервакът, заедно с още двама свидетели по делото, помагали на граждани да регистрират автомобилите си, срещу което били финансово възнаграждавани. Въведената нова система за регистрация обаче довела до значително свиване на дейността им, тъй като вече не можело да вземат неограничен брой номера за деня от съществувалата преди това машина, а те им били раздавани лично от полицая.            
Униформеният спазвал принципа на справедливост и предоставял по един номер на всеки човек, който има нужда от административно обслужване. Това пък трупало нерви и омраза у професионалните регистратори към него.
Агресията избила на 13 февруари тази година, когато около 13 часа търговецът поискал номер от полицая. Той пък му обяснил, че има заявки, които трябва да се обработят, и едва след това ще може да му даде номер. От чутото регистраторът се разгневил и през прозореца на гишето му заявил: „Ще дойда довечера у вас и ще те скъсам и разкатая“. Закана, която повторил още няколко пъти по време на разправията с униформения и след която двама полицаи го ескортирали до кабинета на полицейски началник. А впоследствие се озовал и в съдебната зала, където чу присъда от половин година условно с три години изпитателен срок. Наказанието може да се обжалва.