Има разработена стратегия и мобилните камери скоро ще сюрпризират всички. Няма как да се справим по друг начин с нарушителите. Това заяви главният секретар на МВР Георги Костов след бурната обществена реакция на клипове, качени в интернет, на които се вижда как шофьори хвърчат с 300 км в час безнаказано.

Според Костов и в момента законодателството дава възможност участващите в гонки по пътищата да бъдат санкционирани, но затова е нужно да се свидетелства срещу тях.

„Знаете, че има възможност видеозаписи и снимки да бъдат манипулирани, а и във Фейсбук стои възможността някой да иска да се представи в друга светлина”, поясни главният секретар на МВР и призова гражданското общество за повече активност.

На въпрос на BNews свидетелствал ли е някой досега срещу джигит зад волана, Костов отговори, че има такъв  случай в Хасково и са взети административни отношения.

Главният секретар на МВР не пожела да коментира темите с убитото и захвърлено в куфар дете и взривовете в Иганово като заяви, че и двата случая са в досъдебна фаза.