Утре от 19 часа на площад "Съединение" в Пловдив ще има митинг в подкрепа на семейството на прегазения в Панагюрище 6 годишен Петьо.

С митинга и с подписка, която се учредява от утре в Хуманитарната гимназия и на площад "Съединение", пловдивчани протестират срещу несправедливото законодателство у нас спрямо убийците на пътя, предаде кореспондентът на БГНЕС в Пловдив. Законът предвижда от 2 до 6 години затвор за подобно престъпление, семейството и близките на детето настояват за поне десет години затвор и доживотно отнемане на шофьорската книжка на виновния.

44 годишният Цветан Пъков помете с колата си, управлявана с превишена скорост, детето, което е карало колело на улицата и го уби на място. Инцидентът стана на улица "Братя Дейкови" в Панагюрище. Впоследствие излязоха множество факти за нарушения на пътя на водача, останал ненаказан и след няколко катастрофи, за които сега говорят пострадали.

Случаят е сходен с катастрофата, при която на улицата в пешеходна зона загина четиригодишният Паоло в Стара Загора. Обвиняемият Георги Сапунджиев бе осъден от Апелативен съд- Пловдив на 6 години затвор и 8 години лишаване от шофьорска книжка. На тази инстанция ефективната присъда бе увеличена с две години.