Футболистите на „Дунав“ ще гостуват днес на „Шумен 1929“ в мач за първенство на „В“ група. Часове преди мача разговаряхме със старши треньора на русенския отбор Васелин Великов.

- Веско, как се отрази на отбора тази неочаквана почивка заради неиграния двубой срещу „Провадия“?
- Усещам, че момчетата са жадни за футбол. Тренираха с настроение, готвиха се нормално. Нямаме хора извън строя. Важното е да не подценим съперника и сами да не си създадем проблеми.  
- Ти изгледа финала за купата на БФС между юношеските отбори на „Литекс“ и „Черно море“. Какво е оценката ти от видяното?
- То и нямаше какво да се види! Първото полувреме беше ужасно. През второто двата отбора се поразтичаха малко и дотам. От тези футболисти на терена само двама играчи ми направиха впечатление - №10 от „Литекс“ и №8 от „Черно море“! Трагедия!
- А говорим за момчета, които тренират години наред в академия като тази на Ловеч.
- Да, истински парадокс при положение, че в тази академия се селекционират едни от най-добрите деца в България! Отдолу като качество не се задава нищо хубаво. Да го кажа така - едно цяло поколение е изпуснато тотално и не виждам футболисти, които могат да заиграят още утре в мъжките отбори. Не говоря само за Ловеч или Варна, а въобще. Тази тенденция с липса на талантливи момчета важи почти 100 процента за момчета от всички центрове, родени през 90-те години. 
 

Кръгът

В“ група: днес - „Доростол“-“Калиакра“, утре - „Светкавица“ /Търговище/-“Кубрат“, „Ботев“ /Нови пазар/-“Суворово“, „Черноморец“ /Балчик/-“Септември“ /Тервел/, „Белица“-“Тича“ /Долни Чифлик/, „Провадия“-“Бенковски“ /Бяла/. 
Мачът „Две могили“-“Черноморец“ /Бяла/ бе отложен.