Русенският състезател по свободни боеве Емил Захариев загуби, но се държа достойно срещу американеца Крис Барнет в мач от престижния турнир "Inoki Genome Federation" в Токио. Емил отстъпи битката в японската столица с технически нокаут във втория рунд, ала този развой на двубоя въобще не отговоря на показаното от двамата бойци. Срещата бъ съвсем равностойно, а Захариев дори водеше с 4 точки преди злополучния бек кик, който получи в областта на черния дроб. 
 Брадатият и страховит чернокож Барнет излезе на ринга със сериозно теглово преимущество. Американецът закова кантара на 147 килограма срещу 122 на Емил. Въпреки това Захариев се представи страхотно и показа висока класа срещу състезател, който можеше да се похвали до този момент с 13 победи от 14 мача. Русенецът нанесе по-точните удари в първия рунд и успешно контрира американеца на няколко пъти с крошета и прави удари. Личеше си, че той се пази от битка на земята предвид значителното превъзходство на съперника си в тегло. Интересното бе, че публиката бе на страната на българина и го подкрепяше сериозно при всяка хубава атака.
Към неочакваната развръзка се стигна през втората част, когато Барнет наруши концентрацията на Емил след неволен удар с глава. Миг по-късно дойде и изненадващият ритник, с който бе сложен и край на срещата. 
"Това бе най-тежкият мач в професионалната ми кариера дотук!", заяви Барнет веднага след мача.   
Представянето на Емил допадна на японските фенове, които го наобиколиха за автографи. По-късно той получи четири покани за участие в нови мачове под егидата на различни организации. 
"Захариев можеше да се представи още по-силно, но в навечерието на двубоя бе връхлетян от вирус и така пропусна една седмица за решителна финална подготовка", обясниха от щаба на русенеца.