Атанас Йорданов от Русе беше късметлията, който отведе най-голямата награда от Великденската томбола на площада - живото агънце. Пенсионерът редовно участвал в томболите за Великден, но за първи път му се падала награда, при това не каква да е, а най-голямата.  
Притежателите на печелившите талончета станаха ясни след концерт, който изнесоха на големия християнски празник танцьорите от Фолклорния танцов театър „Найден Киров“ и детските ансамбли „Здравец“ и „Русчуклийче“ от Общинския детски център за култура и изкуство. Празникът започна с приветствие от кмета на Русе Пламен Стоилов, който поздрави гражданите с Възкресение Христово и им пожела здраве и успехи, а накрая всички присъстващи се уловиха на голямото Великденско хоро. 
Освен печалби от томболата сръчни русенци грабнаха призове и във великденските конкурси, които също по традиция се разиграват на площада. Атрактивни награди спечелиха победителите в състезанията за най-здраво яйце-борец, най-красиво изрисувано яйце, най-добре аранжирана кошница с яйца и най-хубав великденски козунак.