Психолог успя да убеди 82-годишната баба Неделя от Кривня да напусне изгорялата си къща и да се премести в безопасно общинско помещение след три дни упорити откази на старицата да изостави дома си.
В неделя призори стогодишната кирпичена постройка пламнала, като огънят тръгнал от печката на твърдо гориво. Стопанката успяла да се спаси, но пламъците тръгнали по стените и бързо превзели гредореда. Малко след това покривът рухнал и оставил баба Неделя без дом. Пристигналите от Ветово пожарникари овладели положението, но къщата вече била негодна за живеене. 
Тогава самотната възрастна жена се преместила в мазата, застлала с каквото намери един палет и заявила, че ще живее там.
Опитите на кмета на Кривня да я склони да иде в осигурен специално за нея подслон ударили на камък, твърда съпротива срещнали и усилията на червенокръстците от Ветово. Тогава на помощ се притекъл областният съвет на БЧК. На място пристигнали експертът „Мениджмънт на бедствия“ Татяна Обретенова, психологът-доброволец към БЧК Петя Чешмеджиева и Валентин Димитров.
Беседата на Петя Чешмеджиева със старицата дала резултат и тя склонила да се премести в осигуреното от кмета помещение. Червенокръстците пък я заредили с хранителни продукти, консерви, хигиенни материали, легло с матрак, одеала, дрехи и постелки.