Обичайно пътуване в колата на приятел се оказало необичайно тежко за съдбата на 27-годишен мъж. Инцидент на пътя белязал втората половина на 2013 година, която младежът прекарал по болници, операции и бавно и мъчително възстановяване. За тежките здравословни и психически последици той поиска застрахователната компания на виновната за катастрофата кола да му изплати 80 000 лева обезщетение. 
Случаят е от август 2013 година, когато младият мъж се возил при своя познат. По време на пътя заспал, а първото нещо, което видял, след като отворил очите си, било, че лежи на тревата, докато хората се суетели край него, но не разбирал какво става. Изпитвал нетърпими болки в главата и лявата ръка, но освен тях го болели и гръдният кош и коремът, краката и другата ръка, лицето. Впоследствие разбрал, че бил изваден от автомобила, за което нямал спомен, няма спомен и за транспортирането му до болницата. След време научил, че друга кола отнела предимството на автомобила, с който пътувал, и така се стигнало до катастрофата. Техният автомобил излязъл извън пътното платно, неколкократно се преобърнал, а двамата с приятеля му, който шофирал, получили редица телесни повреди. Водачът на другата кола, който тръгнал да завива наляво, без да пропусне движещия се с предимство автомобил с двамата младежи, бил освободен от наказателна отговорност и глобен с парична сума.  
Най-големият проблем на младия мъж се оказали травмите в главата, от които имал силни болки. Не можел да гледа телевизия, нито да чете, бил замаян и светлината го дразнела. Заради влошеното си здравословно състояние, младежът забавил драстично ритъма си на живот и се наложило да прекрати дългогодишната си връзка, трудно вършел служебните си задължения и често колегите му помагали. Избягвал излизането сред хора, изпитвал ужас да шофира. Страх го било и че върви по стъпките на баща си, който отдавна бил инвалид.
За това, че е бил с опасност за живота след инцидента и е променил коренно начина си на живот, както и ограниченията, които млад и квалифициран човек като него е трябвало да претърпи, съдът сметна, че 27-годишният мъж заслужава обезщетение в размер на 70 000 лева. Застрахователят ще трябва да покрие и 537.50 лева - толкова, колкото са разходите му за лечение. Решението е само на първа инстанция и вероятно ще бъде обжалвано.