2104 щатски долара успял да източи на няколко пъти 21-годишен младеж от дебитната карта на свой приятел от детските години.
Обраният младеж бил на бригада в Америка и държал парите си в картата. Лъчезар С. обаче видял пин-кода, докато приятелят му си теглел пари, и го запомнил. После по време на събиране издебнал подходящ момент и незабелязано свил добре заредената дебитна карта и започнал да пазарува онлайн техника. От хипермаркета обаче засекли съмнителните покупки и започнала работа по случая. 
Първоначално 21-годишният курсант във Военноморското училище във Варна отричал да има нещо общо както с кражбата на картата, която междувременно унищожил, така и с изчезналите от нея пари. Въпреки това вината на бъдещия моряк била доказана, а и той направи пълни самопризнания за стореното пред съда. Освен това възстанови откраднатите суми и предпочете да се споразумее с прокуратурата за наказанието си. Така се размина само с 1 година условно с 3 години изпитателен срок.
Впрочем договорката за сравнително лекото наказание бе на крачка да се развали по време на съдебното заседание, тъй като Лъчезар и защитата му поискаха да отпадне предвидената в него пробационна мярка, според която младежът трябва да се среща с пробационен служител. Причината - трябвало да ходи на лекции, а освен това му предстоял и стаж, който включвал плаване извън България и нямало как редовно да ходи в пробационната служба.
След като съдът обърна внимание, че предстоящите ангажименти на младежа са бъдещи и евентуални, а и все пак едно наказание е логично да създава известни неудобства, се стигна до допитване в пробационната служба дали той ще може да съвместява дейностите си и адвокат, и обвиняем решиха, че наказанието ги устройва.