Сделката за „Дунарит“ и другите компании на скрилия се в Белград банкер Цветан Василев е окончателна, заяви вчера в отворено писмо до министър-председателя Бойко Борисов изпълнителният директор на внезапно нашумялата фирма „LIC33“ Пиер Луврие. 
Прави впечатление, че писмото е разпространено от непознатата пиар агенция Positive PR, чиято пощенска кутия не е от фирмен домейн, а е част от безплатните услуги на „Гугъл“ и това поставя под въпрос достоверността му. 
Белгиецът с руски паспорт предизвика множество коментари с обявената покупка на 43% от „Виваком“ за 1 евро, на компанията за радиоразпръскване НУРТС, военните заводи „Дунарит“ и „Авионамс“, пийпълметричната агенция „Гарб“ и цифровият мултиплекс „Фърст диджитал“, който разпространява сигнала на БНТ.
Имаме ангажимент да погасим 900 милиона евро дългове на компаниите, който ще изпълним и ще развиваме придобитите фирми, които се справят отлично, заявява Луврие и кани премиера Борисов на среща за изясняване на намеренията на инвеститорите. В същото време се настоява да се спазва върховенството на закона, неприкосновеността на частната собственост и свободното предприемачество.
Това е първата публична проява на Луврие след като Борисов призова да се установи произходът на средствата на „LIC33“, а един от лидерите на Реформаторския блок Радан Кънев нарече сделките на копанията заплаха за националната сигурност.