Още преди 5 месеца всички в държавата знаеха, че така както ни подредиха хората - или трябваше да отидем на нови избори и да катастрофираме изцяло с държавата, или трябваше да проявим търпеливост и компромиси и ние го направихме.

Това заяви премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос дали ще задържи Ивайло Калфин като вицепремиер, ако АБВ свали подкрепата си от кабинета, предаде репортер на БГНЕС.

"В следствие на тези компромиси всички европейски фондове са отворени и са изплатени парите на вложителите в КТБ. Без парламент нищо от това не можеше да се случи. Всеки, който има глава на раменете си и разум, разбира, че така са ни подредили хората, нямаше друг начин. И пак да има избори, пак ще е същото", убеден е премиерът.

Според него вицепремиерът Калфин е свършил огромна работа за месеците като вицепремиер. "Давам му отлична оценка. Длъжен съм да осигуря ГЕРБ да подкрепи това, което Калфин предлага, той е длъжен да осигури АБВ", категоричен е Борисов. Той увери, че не е давал нито едно кадрово предложение на Калфин от името на ГЕРБ и от негово лично име. "Надявам се да служим, докато изпълним цялата пенсионна реформа, да стане факт", изтъкна той.

Премиерът коментира още, че снощи са провели заседание и може би още утре на сайта на Министерски съвет ще излезе Антикорупционната стратегия.