Тази седмица ще бъде внесен пакет от промени в законодателството, свързани с пенсионната реформа. Този пакет, който променя пенсионната реформа към по-стабилна бъдеща такава, ще бъде разгледан през април на обществен дебат и ще бъде представен на парламента за приемане през месец май. Това каза зам.-председателят на Народното събрание и депутат от АБВ Кирил Цочев на пресконференция в Русе вчера. Реформата ще бъде индикатор за партньорското споразумение, което ние имаме с ГЕРБ, коментира депутатът и допълни, че до края на годината предстои да направят контактна група с ГЕРБ относно изпълнението на това споразумение. 
АБВ е вносител на законопроект за свръхзадлъжнялост на физически лица, за изменение и допълнение на закона за селскостопанското имущество и съвносител на 14 други законопроекта, посочи Цочев и допълни, че предстоят около 30 инициативи в законодателната сфера до края на лятната сесия. Сред по-важните са промените, които групата на АБВ е направила в Закона за енергетика, като предстои да бъде внесена и енергийна стратегия, както и стратегия за развитие на селското стопанство. 
По отношение на номинациите за лидер на АБВ Цочев коментира, че процедурата все още тече, но единодушно е мнението по места, че Първанов трябва да бъде номиниран за лидер. 
При посещението си в Русе Цочев се срещна с областния управител Стефко Бурджиев, като депутатът е поел ангажимент да съдейства при решаването на проблеми в Русе. Сред тях са липсата на квалифицирани кадри за работещите предприятия, както и инфраструктурните проблеми около Дунав мост. Цочев ще разговаря и със сериозни инвеститори за осъществяване на предпроектното проучване за екоселище в Образцов чифлик.