Известният ветовски измамник Петър З., на 25 г., отново е вкаран в ареста при опит да вземе от старица 700 лева по схемата „Дай пари за операция на близък със счупен крак“.
Рецидивистът и негови съратници от Павликени и Горна Оряховица се обадили на телефона на 85-годишна жена в Полски Тръмбеш в 3 часа призори в петък. Петър се направил на лекар и обяснил на бабата, че трябва да даде спешно 700 лева за операция на дъщеря й, която била в болница със счупен крак. Уговорката била сумата да се даде пред дома й в събота в 13 часа на двама санитари, които той ще изпрати.
Старицата обаче бързо съобразила, че е поредна жертва на измамници, и подала сигнал в полицията в Полски Тръмбеш. Криминалистите осигурили наблюдение на адреса, изчакали спирането на автомобил, от който слезли двама мъже, а секунди след като П.Е., 41 г., от Павликени, и И.Д., на 49 г., от Горна Оряховица, получили сумата, белезниците щракнали на ръцете им. Двамата са известни на полицията и осъждани. След проведени действия по разследването е арестуван и Петър З. от Ветово, също осъждан за измами. Тримата са задържани за срок до 24 часа. По случая в полицейското управление е започнато досъдебно производство. Работата по цялостното документиране на престъплението продължава.