Трета група хора, които са се надявали, че скоро ще са щастливи новодомци, въстана срещу своеволията и некоректността на строителния предприемач Явор Блъсков. След бившето АОНСУ и бл.“Теодора“ опарени са и купувачи на жилища в нова сграда с две секции зад самото АОНСУ на бул.“Гоце Делчев“. Месеци след като започнали да си плащат вноските и да чакат строежа да приключи, хората разбрали, че зелената кооперация се строи върху ипотекирана земя.      
Самият Блъсков организира в петък вечерта събрание с клиентите си от третата злощастна сграда, свързана с неговите фирми. На срещата се отзоваха около 30 души, които потърсиха сметка на бизнесмена и поискаха да си плати задълженията, за да бъде вдигната ипотеката върху земята под блока. А те да могат един ден да влязат в жилищата си. Още повече, че част от тях вече имат нотариални актове и са си изплатили напълно апартаментите.
Строителният предприемач обаче заяви, че от всички 77 души, които са си купили апартаменти на разсрочено плащане, едва 6-7 редовно си плащат вноските. „Аз и вие, с вашите пари, имаме достатъчно средства да завършим блока. Той е на 80% готов. За да приключи строителството обаче, трябва да си плащате вноските. Изчисленията показват, че забавените плащания са към 280 000 евро“, заяви Блъсков. А събралите се изнервени хора му дадоха да разбере, че не му вярват.
„Изръсихме се с една камара пари досега, а сега искате още една камара да ви платим на юнашко доверие, при условие, че се оказва, че земята под апартаментите ни е ипотекирана“, заявиха недоволните хора. Те настояваха Блъсков да им докаже, че тежестите са вдигнати и всичко около сградата е редовно.
„Абсолютно гарантирам, че ако парите бяха събрани навреме, сградата вече щеше да има акт 16. Платете поне по 2 вноски, за да може през зимата строежът да приключи“, подкани ги строителният предприемач. И им обясни, че фактът, че земята е ипотекирана, не означава, че от това автоматично произтича, че и апартаментите са ипотекирани.
Пръв срещата напусна разгневеният Ангел Ангелов, който се възмути от наглостта на бизнесмена и се скара с него. Мъжът разказа, че в края на 2010 година се решил да си купи апартаментче от 50 кв.м.  Осъзнавал, че поема риск, тъй като кооперацията тепърва ще се строи, но жилищата се предлагали на изгодни цени. Освен това се допитал до професионалисти в сферата - чул добри отзиви за професионализъм и стабилност по отношение на Блъсков и фирмата му „Пропърти къмършъл“ от страна на агенции за недвижими имоти. Дали му за пример изграждането на блок „Теодора“. Успокоил се и се убедил, че явно прави добра инвестиция в бъдещето си. И започнал редовно всеки месец да плаща по 300 лева на предприемача. 1 година по-късно обаче картината се оказала тотално променена - разбрало се, че земята, върху която сградата е построена, е ипотекирана. Ангелов веднага потърсил обяснение от Блъсков, който пък го успокоил, че няма никакви проблеми и до 1 месец теренът ще бъде освободен от ипотеката. И тъй като хората се разбунтували, започнали и заплахи от страна на бизнесмена, че ако спрат да си плащат вноските, ще им прекрати договорите и няма да им върне платените дотогава пари. Оттогава Ангелов не плаща, разделил се е с илюзията, че ще влезе в новото си жилище на 3-тия етаж, за което е плащал в продължение на 1 година. Затова води дело срещу Блъсков, с което си иска обратно платените на вятъра пари. Мъжът е изключително обиден от наглото държание на предприемача и съжали, че изобщо е отишъл на събранието, което Блъсков е превърнал в трибуна за прокарване на негова заблуждаваща теория.
Впрочем сагата около третата злощастна жилищна сграда, свързана с бизнеса на Блъсков, започна през 2012 година. Тогава стана ясно, че Блъсков е ипотекирал цялата земя на комплекса, която общо възлиза на около 15 декара. Така за пореден път заради дълговете му потърпевши се оказаха трети лица - строителят на обекта фирма „Интис“ и купувачите на новите апартаменти. И там влезе частен съдебен изпълнител, но покрай процедурата все още текат съдебни спорове. Покойният собственик на строителната фирма Теодорин Патриков влязъл в клопката, когато започнал да строи обектите, защото Блъсков не му плащал и натрупал дълг от около 2 милиона лева. За да се издължи, прехвърлил на Патриков собствеността на 100 апартамента. Това разказа в разгара на скандала потърпевшият строител. За ипотеката на земята разбрал, когато се оформяла сделката, но Блъсков го уверил, че тя ще бъде вдигната. Нищо подобно обаче не се случило, а промяна в положението няма и 3 години по-късно. И до днес хората заявяват, че благодарение на покойния вече Патриков строителството на сградата е вървяло.
Както е известно, в клопката с ипотеки попаднаха първи хората в бившето АОНСУ, които, без да знаят, си купуват кибритени кутийки с бонус - ипотеки. Частен съдебен изпълнител влезе при тях, а обявените на публична продан апартаментчета бяха купени от корпоративен клиент. На търг бяха изнесени и жилищата с ипотеки в новия блок „Теодора“ зад „Практикер“, които новодомците също са придобили с тежести, за които нямали представа. И тъй като Блъсков не си е погасявал кредитите, като обезпечение за заемите му послужиха апартаментите, които хората съвестно са си платили.