Мария Календерска се подложи на телевизионния вариант на детектора на лъжата в рубриката „Хвани ме, ако можеш” с Надежда Узунова по Нова тв. На нейното място трябваше да бъде Николай Бареков, който отказа да дойде и реши да изпрати именно жената до себе си.

Мария Календерска не се чувства като жената до Бареков, а като госпожица. Това отговори тя на първия въпрос при психотеста. Психологът обаче откри емоционално напрежение при отговора и вероятно неискреност.

Когато започнаха въпросите за Цветан Василев и неговата връзка с партията, основана от Бареков, психологът откри „опит за измамно положение” по реакциите на интервюираната. Първото питане бе дали ББЦ е партията на банкера, а втория – дали финансирането е било от него.

При други въпроси психологическият анализ показа раздразнение и опит да се прикрие негативна емоция и чувство, а в един момент – и опит за измама. Психологът забеляза и силен дискомфорт при някои от въпросите, особено тези, свързани с финансирането на партията по време на евроизборите.

Веднага след излъчването на запис а, Мария Календерска заяви, че интервюто й е манипулирано и изрязано, липсват много от нещата , които тя е казала.

„Никога вече няма да се съглася за участие в предаване на запис, това не е истината за мен и моето мнение”, каза жената до Бареков. Тя предложи на същия психотест да се подложат депутатите, напуснали ББЦ и преминали към партията на Христо Ковачки и да ги попитат дали взимат пари от него.

Календерска определи проекта ББЦ като едва сега започнал. Тя потвърди, че имат идея кой ще бъде техният кандидат за кмет на София, той ще е човек, участвал в протестите.

„Хората са разочаровани от предателството на нашите депутати, ние също плащаме цената на техните действия”, смята жената до Бареков. Според нея, олигарси има и в сегашното, имало е и в миналото управление на страната.