Продължава разследването и изясняването на обстоятелствата, при които на 23 март загина работник във фирма на територията на бившия КТМ. Това става в цех, в който работници товарят рула ламарина, каза вчера главният експерт в Инспекцията по труда Георги Георгиев, който бил сред първите, пристигнали на мястото на трагедията.
Около 16 ч 20-тонният мотокар тип „Калмар“ натоварва едно руло 20 тона ламарина и се разминава с Десислав Панайотов. След това водачът на мотокара усеща, че нещо се закача на „калмара“, слиза и вижда работника затиснат под задното дясно колело на товарача. Не е известно как човекът се е озовал под колелото - преди това между 16-тонния мотокар и Панайотов е имало достатъчно разстояние, възможно е той да се е спънал и така да е станала трагедията, каза Георгиев. 
Според него възможно е двуседмичният срок за проверката по обстоятелствата да бъде удължен до 1 месец. Засега е ясно, че водачът на мотокара не е употребил алкохол, както и че той и загиналият са били практически сами в огромното хале. В другия край на помещението е бил началникът на цеха, но той не бил видял нищо. Предприятието е било проверявано преди, но не са констатирани фрапантни нарушения, каза Георгиев.