10-сантриметров праг пред тоалетните на заведение, който изобщо не се забелязвал, тъй като фугите на плочките от прага и плочките на пода следвали една линия, станал причина за провалено тържество, доживотна травмаи завеждане на дело.
Случаят е от 25 май 2014 година, когато в ресторанта на бул.“Фердинанд“ течало празненство по повод абитуриентски бал. На отиване към тоалетната майката на зрелостничката не видяла прага, спънала се и паднала. Въпреки поставения имплант и прекараните няколко курса на физиотерапия, жената и до днес не можела да мие чинии и да простира. Година след инцидента тя продължавала да ходи на рехабилитация заради травмата на лявото рамо. 
Мястото, където е паднала жената е подход към тоалетната и е на по-ниско ниво от останалата повърхност на пода на заведението. Изпълнението на две различни нива, с еднакви плочки, които са разграничени само от стандартна ъглова лайсна, е предпоставка за инциденти при преминаване през този участък. Неправилни са изводите, че и пострадалата е допринесла за инцидента и че е проявила невнимание, сметна състав на Русенския окръжен съд. Пред втората инстанция жената обжалва присъденото й от Районния съд обезщетение от 4000 лева и поиска още 6000 лева. Окръжните магистрати сметнаха, че тя заслужава претендираните 10 000 лева за причинен стрес и негативни емоции след инцидента и заведението с „невидимия“ праг трябва да й ги плати. Освен това ресторантът трябва да покрие и разходите й за лечение след тежкото падане - 1825 лева. Решението може да се обжалва и пред Върховния касационен съд.