Двама от футболистите, арестувани в края на 2012 година, заради скандала с незаконни залагания, бяха осъдени от Районен съд-Бургас. 
Защитникът Галин Димов и халфът Любо Божинов бяха признати за виновни само в това, че са залагали при незаконен букмейкър и получиха административни санкции - от по 1 000 лева, задължени бяха да платят и 5 лена държавни такси. Те са освободени от наказателна отговорност. През 2012 година и двамата защитаваха цветовете на „Нефтохимик", а днес Димов играе в "Черноморец", докато Божинов е моторът на третодивизионния "Поморие".
Божинов и Димов бяха арестувани заедно с още седем футболисти - Преслав Йорданов, Румен Трифонов, Даниел Младенов, Пламен Димов, Георги Терзиев, Яни Пехливанов и Янко Георгиев от ПСФК „Черноморец Бургас", както и организаторите Иван Сивов и Тодор Пачев.
Тогавашният вътрешен министър Цветан Цветанов гордо обяви акцията за удар срещу „черното тото". Ден по-късно се оказа, че черно тото всъщност няма, а само нелегални залози. Разследването установи, че тартори са Сивов и Пачев, а Галин Димов бе посочен като пряката вързка - заради близостта си с Иван Сивов.
За нарушаване на Закона за хазарта на съд бяха изправени Сивов и Пачев. Още при повдигане на обвинението с тях се захвана и Комисията за за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ), която запорира недвижими имоти за 385 хил.лв.на Пачев. 30-годишният мъж не успя да докаже откъде са доходите му, за да закупи а два апартамента и два гаража в Бургас, апартамент в Несебър и идеални части от къща и ниви в землището на с. Воден, пише flagman.bg.