Шофьор приютил останал без пари свой познат, почерпил го с бира и дори го оставил да пренощува в камиона му. Гостът му обаче се оказал ранобуден и докато приятелят му още спял, за благодарност преровил вещите му и свил 600 евро.
Шофьорът всъщност бил приятел на сестрата на многократно осъждания мъж. Двамата се засекли случайно в Щръклево в края на ноември 2013 година. Шофьорът се смилил над изпадналия в безизходица престъпник и му дал 10 лева, скромна почерпка и покрив за през нощта. Още на сутринта, след като видял, че човека го няма и с него са изчезнали и 600-те евро, шофьорът се обадил в полицията и разказал за случая.
Пред съда обаче представи диаметрално противоположна версия. Сетил се, че всъщност бил дал парите назаем на своя познат, и заяви, че въобще не бил окраден. Според съда тези му нелогични обяснения се дължат на факта, че иска да оневини крадеца и да го спаси от затвора. Магистратите отчетоха и близките отношения на шофьора със сестрата на престъпника, както и че най-вероятно сумата вече му е върната. Затова и не държи крадецът да понесе последствия за стореното. Районните съдии обаче бяха категорични, че новопоявилата се версия е чисто лъжесвидетелстване и че крадецът трябва да бъде наказан с 8 месеца затвор. Присъдата може да се обжалва.