Ивона Йорданова от Математическата гимназия „Баба Тонка“ и Лора Лилова от Английската гимназия „Гео Милев“ седнаха на стола на кмета Пламен Стоилов в инициативата „Мениджър за един ден“. Те си извоюваха това предимство след като се представиха отлично в задачата да измислят най-убедителното маркетингово послание във Фейсбук, с което се презентира новият имиджов клип на Русе. Само за три часа Ивона е събрала 50 харесвания за посланието си „Моят град. Моят дом. Моето семейство. Всичко, което обичам, събрано в едно име: Русе! Харесайте/Споделете, ако делим не просто един град, а един дом!“. 
Очакванията на Лора за дейността на администрацията са били съвсем различни. Не очаквах, че в Общината се извършват толкова много дейности и че тя е отговорна за всички мероприятия, които се провеждат, сподели тя. Ивона е била изненадана от кратките срокове, в които се вършат толкова много неща, но и двете момичета са прекарали един страхотен ден като кметове. 
10 ученици управляваха общинската администрация вчера, като в края на работния ден те се срещнаха с вицепрезидента Маргарита Попова, която се снима с тях и им пожела много бъдещи успехи и реализация. 
Стоилов връчи на всички мениджъри сертификати и значки за участието им в инициативата, като им пожела да бъдат отличници и да постигат целите си.
Един етаж по-нагоре в същата сграда, 5 любознателни ученички от Гимназията по икономика ръководиха областната администрация. Първоначалните впечатления на Стелияна Трифонова, която седна на стола на зам. областния управител Станимир Станчев, са били, че той стои само зад бюро, но сега се е убедила, че дейността му е много отговорна и натоварена. Ученичките предложиха по-често администрацията да провежда такива инициативи, като изразиха готовността си при нужда от сътрудници винаги да се отзовават. Освен с дейността на администрацията, децата са се опознали и чисто човешки с техните ръководители, като споделиха, че срещата е била ползотворна и за двете страни. Те са впечатлени от лъчезарните служители, които въпреки натовареността си, са винаги усмихнати. Инициативата е помогнала на една част от момичетата да вземат решение за бъдещото си кариерно развитие, а в края на работния ден всички те получиха сертификати от ръководителите си.