Ритане на топка пред блока станало причина гневен съсед не само да спре играта, но да издебне дете в засада и да го нарита в гърба и корема. А след това да напсува всички майки с деца.
Случаят е от края на юли 2014 година, когато в късния следобед в пространството между 22 и 23 блок в кв.“Дружба“ родители и малчугани се били събрали. Тъй като в района нямало детска площадка, обикновено децата играели пред гаражите, а майките ги наблюдавали. Така протекъл и въпросният ден, докато прозорлив съсед не видял, че топката, която малчуганите ритали, се озовала върху неговия гараж. За да я свали, едно от децата се качило на покрива и решило да остане там, за да може при следващо качване на топката да я подаде веднага и да я върне обратно в играта. Комшията бил изнервен, тъй като някой бил надупчил с отвертка изолацията на гаража му и веднага заподозрял, че вероятно виновник за това е детето, което седяло на него. Незабелязано се качил на покрива на гаража си от задната страна, наближил в гръб момчето, хванал го за раменете и започнал да го рита в гърба и корема. Редом с ударите мъжът раздавал псувни и обиди, като не се вслушал в молбите на скандализираните родители да спре с боя. Тормозът бил преустановен, след като детето буквално било изритано и паднало от гаража. Тогава агресията на ядосания съсед се насочила към родителите, които отнесли яки обиди и псувни. 
Два дена по-късно грубият съсед отишъл в полицията и обяснил, че във въпросния ден видял с бинокъла си как с въртеливи движения някой прави нещо на покрива на гаража му. Поискал от органите на реда да намерят извършителя и съучастниците му, както и да бъдат предупредени да не играят при гаражите и да платят 500 лева за ремонта на покрива на гаража му. Така случаят стигнал до прокуратурата.
Пред съда агресивният мъж заявил, че никого не е удрял и псувал, но магистратите прецениха, че това е просто негова защитна версия, която не приеха. Напротив - посочиха, че арогантността, насилието и циничната безцеремонност, с която „защитил“ покрива на гаража си, може да се квалифицира като грубо нарушаване на обществения ред. А проявената вулгарност сочи явно неуважение към обществото. Затова го сметнаха за виновен в хулиганството, като го освободиха от наказателна отговорност и го санкционираха с 2000 лева глоба. Мъжът не е обжалвал решението на районните съдии и то вече е влязло в сила.