„Аз съм изключително нервен човек и само по този начин успокоявам нервите си“. Това чули полицаи, които гонили от „Родина“ до „Чародейка“ шофьор, който показал зрелищен дрифт по улиците.
Автоконтрольорите забелязали първо, че водачът на „Пежо 406“ шофира с очевидно висока скорост, а малко след като влязъл в кръстовището на ул.“Чипровци“ с ул.“Шипка“ автомобилът поднесъл, гумите му изсвистели и се чул шум от форсиран двигател. Заради опасната демонстрация били категорични, че той трябва да бъде наказан и тръгнали след него. Гонката обаче продължила до бл.403 в кв.“Чародейка“, докъдето шофьорът се движил с изключително висока скорост. Щом доближили шофьорската седалка, видели своя познайник, който проверявали и преди по подобни поводи. Той се извинил на униформените, като оправдал дрифтенето с опънатите си нерви. Въпреки това бил наказан с 3000 лева глоба и 12 месеца без право да шофира.
Санкцията стигна до обжалване пред съда, който посочи, че зачестилите подобни нарушения са абсолютна предпоставка за произшествия и потвърди наказанието, но то може да се оспори пред още една инстанция.