Връзката на френския президент Франсоа Оланд с актрисата Жюли Гайе започнала преди повече от две години, съобщава списание "Клоузър".

Изданието, което преди една седмица разкри връзката на държавния глава с 18 години по-младата от него актриса, пише, че тя била представена на Оланд от бившата му партньорка Сеголен Роаял през 2011 г., когато беше кандидат за президент. Любовната им връзка започнала най-късно през декември 2012 г., но отношенията им били "интимни" още по време на кампанията за президентските избори през пролетта на същата година, пише "Клоузър".

В същото време Гайе наруши мълчанието си, като официално опроверга в съобщение до радио Европа 1 информациите, че е бременна в четвъртия месец. Днес стана ясно, че президентът Оланд е посетил за първи път официалната си партньорка Валери Трейвельор в болницата в Париж снощи.

Тя се оплакала на приятели, че Оланд не я е посещавал, откакто влезе в болница преди шест дни. Източници от Елисейския дворец разкриват, че президентът послушал лекарски съвет. Днес сп. "Клоузър" публикува материал от две страници за връзката на Оланд и Гайе със заглавие "Те се обичат от две години".

Двойката била забелязана за първи път в голям апартамент близо до Елисейския дворец през декември 2012 г., съобщава изданието. Но те започнали да се срещат на друго място, след като портиерът на сградата опитал да ги снима заедно. След прекъсване през пролетта на миналата година, когато Валери Трейвельор станала подозрителна, връзката продължила през юни, пише "Клоузър". Двамата намерили малък апартамент на улица Рю дьо сирк, на 200 м от Елисейския дворец.

"От този момент нататък държавният глава и актрисата били постоянно заедно, като посетили апартамента около 20 пъти", разкрива изданието. Именно пред сградата на Рю дьо сирк Оланд бил заснет, дегизиран с голяма черна каска за мотор, сутринта на 31 декември.

Френските медии съобщават днес, че президентът е готов да прекрати седемгодишната си връзка с 49-годишната Трейвельор. "Паризиен" пише, че Елисейският дворец планирал да публикува миналия уикенд съобщение, че връзката на президента е приключила. Това не станало заради информацията, че Трейвельор е приета в болница.

На пресконференция във вторник Оланд обеща, че ще направи съобщение за връзката си с Трейвельор и дали тя ще остане първа дама преди планираното си посещение във Вашингтон на 11 февруари. Според "Клоузър" президентът и актрисата прекарали заедно и един уикенд във вилата на Оланд в Муген, Южна Франция на 28 и 29 септември. "В Кабаре дьо Сен-Петербур, чисто нов ресторант в Муген, имат ясен спомен как Жюли Гайе и Франсоа Оланд са се хранели сами", пише списанието.

Източници на Елисейския дворец съобщават, че Оланд бил изпълнен с повече енергия и не е разстроен от разкриването на връзката му с Гайе. "Той се отнася към това като към политически, а не любовен проблем", разкрива приятел на президента пред в. "Паризиен".